slider_skaparverkstan (1)

SKAPARVERKSTAN

Skaparverkstan är öppen för barn och ungdomar som är nyfikna på olika konstnärliga uttrycksmedel och som lekfullt vill ta dem i bruk. Här är det fritt att både leka och spela teater, doppa penseln i färgburken eller bygga något till vår dockteater.  I Skaparverkstan finns både klassisk och ny teknik för berättande med ljus och ljud, animation, pixilation, text och film. Här finns också en dockteaterscen där man kan göra föreställningar med handdockor, med ”platta” figurer eller med marionetter. De små barnen kan också agera själva på scenen. Dockor och rekvisita skapas i verkstan, liksom ljud och filmade inslag till föreställningarna.

Öppettider:

Under vecka 25: måndag t o m torsdag 12.00 – 16.00

Under vecka 26: måndag 12.00 – 16.00. Dessutom erbjuds en workshop utanför Sudersandsbion söndag 2 juli kl 15.00 efter visningen av Marie-Louise Ekmans film “Barnförbjudet”.

Från vecka 27 till vecka 33: varje dag 12.00 – 16.00.

SKAPAVERKSTAN PÅ FÅRÖ

Inom projekten Skapande som läkande kraft och Barns och ungas eget filmskapande, finansierade av Arvsfonden, fördjupar vi Skaparverkstans pedagogik och metoder. Dels med särskild fokus på barn, ungdomar och vuxna med särskilda som i Skaparverkstan får berätta sina egna historier och dels med årligen återkommande festivaler där barn och unga presenterar egenproducerade filmer. På vår facebook-sida Skaparverkstan på Fårö lägger vi upp filmer och annat material som barn och ungdomar producerat i verkstan – om regissörerna själva vill.

Jessica Lundeberg (jessica@bergmancenter.se) och Kristina Frank (kristina@bergmancenter.se), kvalificerade pedagoger med bakgrund som målare, animatörer och dockmakare, leder arbetet i Skaparverkstan. Projektledare är Elisabet Edlund (edlund.elisabet@gmail.com).

Du kan även få mer information om projektet här.

UNGA BERGMANVECKAN

Delprojektet Unga Bergmanveckan vänder sig till barn och ungdomar som, i olika sammanhang (skola, föreningsliv, verkstäder) producerat egna filmer för distribution lokalt och nationellt. Tanken är också att använda sektionen Unga Bergmanveckan som en grund till diskussion även för vuxna kring barn och ungas filmskapande. För att titta på programmet klicka här.

Unga Bergmanveckan är en del av Bergmanveckan. Helen Beltrame-Linné (helen@bergmancenter.se) är festivalledare för Bergmanveckan och Josefine Hardstedt (josefine@bergmancenter.se) är producenten. Läs mer om Bergmanveckan 2017 här.

X