slider_skaparverkstan (1)

SKAPARVERKSTAN

Öppet tisdag-söndag klockan 12.00 – 17.00 mellan juli och augusti (v. 27 tom v. 32).

Skaparverkstan är öppen för barn och ungdomar som är nyfikna på olika konstnärliga uttrycksmedel och som lekfullt vill ta dem i bruk. Här är det fritt att både leka och spela teater, doppa penseln i färgburken eller bygga något till vår dockteater.  I Skaparverkstan finns både klassisk och ny teknik för berättande med ljus och ljud, animation, pixilation, text och film. Här finns också en dockteaterscen där man kan göra föreställningar med handdockor, med ”platta” figurer eller med marionetter. De små barnen kan också agera själva på scenen. Dockor och rekvisita skapas i verkstan, liksom ljud och filmade inslag till föreställningarna.

Jessica Lundeberg (jessica@bergmancenter.se) och Kristina Frank (kristina@bergmancenter.se), kvalificerade pedagoger med bakgrund som målare, animatörer och dockmakare, leder arbetet i Skaparverkstan.

maxresdefault-1-1024x576

Kolla gärna in vad som är på gång på vår facebook-sida, där hittar du också filmer och andra produktioner från Skaparverkstan.

SKAPANDE SOM LÄKANDE KRAFT

Skapande som läkande kraft är ett delprojekt som vänder sig främst till barn och ungdomar, ensamkommande flyktingbarn och nya gotlänningar som sökt asyl. I projektet samarbetar vi med Region Gotland och nätverket Tillsammans på norr.

UNGA BERGMANVECKAN

Delprojektet Unga Bergmanveckan vänder sig till barn och ungdomar som, i olika sammanhang (skola, föreningsliv, verkstäder) producerat egna filmer för distribution lokalt och nationellt. Tanken är också att använda sektionen Unga Bergmanveckan som en grund till diskussion även för vuxna kring barn och ungas filmskapande.
X