Romateatern, ny samarbetspartner till Bergmancenter

Romateatern och Bergmancenter samarbetar!

Vi vet att det bara är 2016 nu men vi måste ända se framåt och längta lite efter 2018. Då skulle vår kära Ingmar Bergman fyllt 100 år och det kommer såklart uppmärksammas stort överallt. Romateatern här på Gotland är en av de platserna. Vi har inlett ett samarbete med dem och 2018 kommer de faktiskt frångå Shakespeare (för första gången?) och istället sätta upp ”Sommarnattens leende” en av Ingmar Bergmans få komedier. Vi tror det kan bli hur bra som helst. Så här säger Stefan Marling, konstnärlig ledare vid Romateatern om det nya samarbetet.

–       Det känns fantastiskt spännande inför 2018. Det är året då Bergman skulle ha blivit 100 år och vi vill hylla honom. Vi är övertygade om att ”Sommarnattens leende” kommer att bli gudomligt vacker och rolig att bevittna under valven i Roma klosterruin, säger Stefan Marling.

Det tror vi med! Vi har redan börjat räkna ned!

May 10th, 2016|
X