Besök av Harriet Andersson och en exklusiv visning av Levan Akins AND THEN WE DANCED på Bergmanveckan på Fårö 24 – 30 juni.

Biljetterna släpps till försäljning på måndag 13 maj. Programmet hittar ni här!

Sju dagar av film, teater, musik, dans och samtal – med en tung gästlista: Harriet Andersson. Tim Roth. Mia Hansen-Løve. Christina Schollin. Per Myrberg. Virpi Pahkinen. Robert Fux. Det är bara några av de gäster som kommer till Bergmanveckan på Fårö 24 – 30 juni.

Som tidigare meddelats är årets tema “Framtidens kulturhistoria”, och vi vill uppmärksamma betydelsefulla kvinnor som blivit undanskuffade och bortglömda när kulturhistorian skrivits. Vi öppnar bland annat festivalen med BE NATURAL: THE UNTOLD STORY OF ALICE GUY-BLACHÉ, om hur en av filmens verkliga pionjärer nästan helt föll ur historieböckerna.

Bland filmerna vi visar finns förstås flera av Bergmans – bland annat jubilarerna TÖRST (som fyller 70) och EN PASSION (som fyller 50) – men vi visar också mycket annat:

Regissören Levan Akin är på plats för en exklusiv förhandsvisning av AND THEN WE DANCED, som nyligen valdes ut till Director’s Fortnight i Cannes.

Nypremiär på Susan Sontags digitalt restaurerade BROTHER CARL.

María Alchés A FAMILY SUBMERGED, som tidigare i år vann The Ingmar Bergman International Debut Award på Göteborg Film Festival.

Mai Zetterlings brittiskt socialrealistiska TONÅRSFLICKOR PÅ DRIVEN från 1982.

I musikväg blir det bland annat en Tranströmer-konsert i Fårö kyrka med operatenoren och Bergmangårdarna-stipendiaten Vincent Hashmi och årets invignigstalare Robert Fux. Freja The Dragon spelar på Kutens bensin.

Lilla Bergmanveckan kan de yngre besökarna gå på dockteater, japansk, animerad film, en kortfilmsworkshop och teaterföreställningen BARNENS SCENER UR ETT ÄKTENSKAP som berättar om den där skilsmässan ur barnens perspektiv. 

Allt ni behöver veta om Bergmanveckan hittar ni här.

Varmt välkomna till Fårö 24 – 30 juni!