Bergmancenter förstärker sin styrelse med kulturproducenten och kommunikationsstrategen Emelie Bergbohm och filmproducenten Peter ”Piodor” Gustafsson.
– Emelies och Piodors breda kompetenser kommer otvivelaktigt att förstärka Bergmancenters styrelse ytterligare. De bådas gotlandsanknytning är en bonus.

Vi är mycket glada att de tackat ja till uppdraget och ser fram emot att hälsa dem välkomna i arbetet med att tillgängliggöra arvet efter Ingmar Bergman och utveckla Bergmancenter som mötesplats, säger Jannike Åhlund, ordförande i Stiftelsen Bergmancenter på Fårö.

Peter ”Piodor” Gustafsson drev företaget Happy Life Animation 1998 – 2004 och har varit producent på Svensk Filmindustri samt kreativ producent och VD på Wegelius Film. Han var långfilmskonsulent på Svenska Filminstitutet 2006-2009, därefter programbeställare för kultur och drama på Sveriges Television. Sedan 2012 har han varit engagerad som producent och exekutiv producent i Another Park film och i Black Spark Film & Tv – där han bland andra har producerat Gräns, The Wife och tv-serien Sthlm Rekviem. Han har också en jur. kand-examen från Stockholms universitet.
– Bergmancenter gör ett viktigt arbete för filmkonstens bevarande och utveckling. Det är en ära att få vara med och bidra, kommenterar han varför han tackade ja till uppdraget.

Emelie Bergbohm är fristående producent och kommunikationsstrateg. Hon har ett brett spektrum av uppdrag från fria grupper, föreningar, myndigheter och institutioner inom samtida dans, musik och teater.

Sedan 2008 driver Emelie det interdisciplinära produktions- och kommunikationskontoret Bohm Bohm Room med ytterligare sex anställda producenter, kommunikatörer och kulturstrateger. Hon är även en av medgrundarna till musiktech-företaget Gestrument tillsammans med tonsättaren Jesper Nordin. 2016-2017 innehade Emelie ett uppdrag som departementssekreterare vid Kulturdepartementet och arbetade med det strategiska kommunikationsarbetet kring kulturarvspropositionen samt propositionen om arkitektur, form och design för hållbara gestaltade livsmiljöer.
– Det är en stor ära för mig att få ta plats och ge av mitt engagemang i Stiftelsen Bergmancenters styrelse. Några av mina främsta intresseområden såsom landsbygdsutveckling, kulturarv och kulturmiljö förenas inom denna verksamhet. Jag hoppas kunna bidra till att verka för att Bergmancenter ska fortsätta byggas upp som en attraktiv och betydelsefull mötesplats för Fåröbor, gotlänningar och besökare från hela landet och världen, säger hon.