Bergmanveckan 2017 söker volontärer!

Är du film- och kulturintresserad och vill vara en del av Sveriges främsta kulturfestival? Då är Bergmanveckan något för dig! På Sveriges vackraste ö samlas internationella och svenska regissörer, skådespelare, producenter och besökare. Veckan går i Ingmar Bergman och hans konstnärskaps tecken. Dagarna fylls av film, samtal, dans- och musikföreställningar och visningar på Fårö.

JOBBA MED OSS!

Som volontär får du ta del av arbetet bakom Bergmanveckan. Du får erfarenheter av festivalarbete, referenser till ditt CV och ta del av ett gediget programutbud. Dessutom är veckan ett ypperligt tillfälle att knyta goda kontakter.

Vad väntar du på? Kom och upplev Fårö, njut av kultur och lär känna fantastiska människor!

VAD GÖR EN VOLONTÄR?

På en festival kan allt hända. Långa dagar med varierade uppgifter. Ett tufft, men roligt arbete. För att ge våra besökare den bästa upplevelsen på Bergmanveckan ska du vara social, stresstålig och framförallt gilla en fartfylld miljö.

Volontäruppdraget kommer innebära en upplevelse utöver det vanliga.

Du arbetar på tre olika platser som är utspridda inom 5-10 minuters avstånd med bil. Bland annat i Ingmar Bergmans privata biosalong. Programpunkterna består bland annat av filmvisningar, samtal och föreställningar. 

Tillsammans med ditt arbetslag ansvarar du för genomförandet av programpunkter och är behjälplig i situationer som kan uppstå. Du är positiv, glad och lösningsorienterad.

Arbetstiden kräver minst 6 timmar per dag. Aktiviteterna arrangeras både dag- och kvällstid.

ARBETSUPPGIFTER

REGISTRERING- OCH SALSVÄRD

På plats vid biografer och andra lokaler under festivalen. Ansvara för registrering av biljetter, scenförberedelser, försäljning av kaffe och fikabröd.

TEKNIKARBETE

Se till att tekniken fungerar vid filmvisningarna i biograferna.

Just nu söker Bergmancenter ljud- och ljustekniker, samt en tekniker till det årliga Bergman Safari.  

GÄSTVÄRD OCH CHAUFFÖR

Att transportera inbjudna gäster till programpunkter och boende, och även från Visby till Fårö. Du behöver körkort och körvana.

PROGRAMMET

Inför Bergmanveckan är det tryckta programmet ett av våra viktigaste medel för att nå ut till folk. Inför festivalen kommer det att behöva delas ut program på Fårö, Gotland och Stockholm. Även information till besökarna om Bergmanveckan kommer du göra.

VEM SÖKER VI?

  • Energisprudlande
  • Social
  • Ansvarstagande
  • Ambitiös
  • Stresstålig
  • Här värderas gäst vänlighet och språkkunskaper. Eftersom våra gäster kommer från hela världen är engelska och svenska ett språkkrav.

OMFATTNING

Tjänsten som volontär sträcker sig över Bergmanveckan 2017 och omfattar 25 juni – 2 juli.

ÖVRIGT MERITERANDE

Körkort

Kamerautrustning

LÅTER DETTA INTRESSANT?

Skriv en kort presentation om dig själv och vilka arbetsuppgifter i volontäruppdraget skulle passa dig bäst. Festivalen erbjuder dig boende och lunch under hela vistelsen mellan 26 juni– 2 juli.

Vad väntar du på? Var med och skapa ett kulturellt äventyr!

Ansökning skickas till producenten Josefine Hardstedt, josefine@bergmancenter.se och sker senast 30 april. Bifoga cv och personligt brev.

Vi ser fram emot att höra av dig!

April 4th, 2017|
X