Vad är en sommar på Fårö utan Bergmanfilmer på Bergmancenter? Det är som en sommar utan smultron tycker vi! Därför ser vi till att man varje torsdagskväll har möjligheten att kliva in biomörkret på Bergmancenter och dras med in i Ingmar Bergmans värld. Vi kommer visa film från och med den 9 juli och ända fram till 27 augusti. Så nu vet du vad du ska göra på torsdagskvällarna resten av sommaren!

BERGMANCENTERS SOMMARFILMER 2015

Varje torsdag från vecka 28 till vecka 35, kl. 19:00 i Bergmancenters biograf

Entré 90 kr

9-juli kl. 19:00 FÄNGELSE (1949)

Fängelse är Ingmar Bergmans första film där han både har skrivit manus och regisserat. I Stockholms-Tidningen kunde man läsa att Sverige åter var i spetsen i filmutvecklingen.”

16-juli kl. 19:00 KVINNORS VÄNTAN (1952)

En episodfilm där fyra kvinnor sitter i ett sommarhus i skärgården och väntar på att deras män ska komma. De berättar om sina erfarenheter av kärleken och om sina viktigaste beslut i livet.

23-juli kl. 19:00 EN LEKTION I KÄRLEK (1953)

Denna kärleksfilm berättar, i en serie återblickar, om Mariannes och Davids turbulenta äktenskap medan de gör en tågresa genom Sverige. ”En komedi som skulle ha kunnat bli en tragedi” sa Ingmar Bergman själv om En lektion i kärlek.

30-juli kl. 19:00 SOMMARNATTENS LEENDE (1955)

En salongskomedi som utspelar sig i början av förra seklet några kärlekspar under en innehållsrik sommarnatt på ett gods förlorar både sig själva och varandra. Den kretsar kring advokatenEgerman och hans familj, och de problem kärlekens kraft kan ställa till med.

6-augusti kl. 19:00 NÄRA LIVET (1958)

Denna komplexa filmberättelse kretsar kring tre kvinnor på en förlossningsklinik. Två av dem förbereder sig för att föda och en tredje just har förlorat sitt barn.

13-augusti kl. 19:00 JUNGFRUKÄLLAN (1960)

Filmen är baserad på en ballad från medeltiden om den unga, stolta och envisa jungfru Karin som våldtas och mördas av tre rövare. Filmen fick en Oscar för bästa utländska film.

20-augusti kl. 19:00 TYSTNADEN (1963)

Systrarna Anna och Ester kommer, med Annas son Johan till ett främmande land där ett krig utspelar sig och ingen av dem förstår språket som talas. Den belönades med tre guldbaggar för bästa film, bästa regi och bästa kvinnliga huvudroll (Ingrid Thulin).

27-augusti kl. 19:00 VISKNINGAR OCH ROP (1972)

I filmen vakar två kvinnor, tillsammans med den kärleksfulla hushållerskan Anna, över sin syster Agnes som är döende. Filmen är en av Ingmar Bergmans första färgfilmer där han, tillsammans med sin fotograf Sven Nykvist experimenterar med färger, ljus och mörker.

Varmt välkomna!

[scbutton link=” https://billetto.se/sv/events/bergmancenter-utstallningar” target=”blank” variation=”red” size=”small” align=”none”]Köp biljetter[/scbutton]

Biljetterna finns också att köpa på Bergmancenter på Fårö.